• 2016 Veldseizoen
  • 2014 sportenspel
  • 2017 Sponsorkliks

SDO 1 - Duko 1

Na de geslaagde apres-ski avond zondag 16 september, was het niet gelukt direct een verslag te schrijven, maar het is er dan toch.
SDO trad, in haar eerste wedstrijd op eigen veld, aan tegen Duko. Een redelijk bekende tegenstander, met een paar wisselingen t.o.v. vorig jaar, maar we wisten dat het een gewaagde ploeg zou zijn.
 
Zo verliep de wedstrijd ook. Na een eerste helft met even veel goals als vorige week in een hele wedstrijd, was de stand 9-7. Een stuk beter dan vorige week, maar toch liep nog niet alles op rolletjes. Wel tevreden met de kleine voorsprong die vergroot moest gaan worden in de tweede helft. 
 
Daar ging het wat beter na de gemaakte afspraken in de rust en het verschil werd daarna 4, 15-11. Na dat punt werden er weer meer verkeerde keuzes gemaakt, te korte aanvallen gedraaid en kwam duko terug en nam zelfs de voorsprong. Echter was dat het sein om weer wakker te worden en werd in de laatste minuten het verschil weer gemaakt, 19-17.
 
Tevreden met de punten! Zondag 23 september wacht Movado in Dordrecht. Nu mede koploper, maar bij winst komen we langszij. Weer verder bouwen deze week en gas geven zondag!
 
Namens SDO 1
 
Arne Smets

Clubman Huib Weltje overleden

 Huib Weltje

Rouwkaart met informatie over het afscheid nemen van Huib

Vanochtend bereikte ons het droevige nieuws dat afgelopen nacht Huib Weltje, SDO clubman in hart en nieren, is overleden.

Huib kampte de laatste jaren al met zijn gezondheid. Recent kreeg hij helaas te horen dat hij was uitbehandeld. De pijn nam toe in de laatste maanden van zijn leven. De verzorging thuis werd steeds moeilijker en de laatste weken verbleef Huib in de hospice bij de Merefelt.

Menig SDO-er zocht Huib nog op deze laatste fase van zijn leven, waarin hij helaas niet meer naar SDO kon komen, wat hij wel graag wenste. Van iedereen kregen we terug dat het steeds minder en minder ging, maar dat hij altijd nog oprecht geïnteresseerd bleef in hoe het met ons clubje ging. Helaas heeft Huib de strijd nu moeten staken, maar gezien de pijn, lijkt het beter zo.

Huib zal een plek hebben in veler SDO harten en gedachten. We zullen hem herinneren als die clubman die op de donderdagen altijd achter de bar stond voor met name een natje, maar ook geregeld in de keuken stond voor het droogje. Ook in en rondom het clubhuis was hij altijd te vinden. Jeu de Boules bakje opknappen, mee schoonmaken, bijspringen waar nodig. Op Huib kon je rekenen.

In een iets verder verleden was Huib terug te vinden in jeugd-, kien-, propaganda-, toernooi- en vlooienmarktcommissie. Ook als speler en scheidsrechter was hij actief. En jaren bracht hij het clubblad de SDO-er rond.

Kritisch waar nodig, maar altijd het beste voor met SDO. Huib gaat gemist worden binnen de club, maar we zullen vooral aan de mooie momenten terugdenken, die een ieder met hem heeft meegemaakt.

Dit en komend weekend zal bij de thuiswedstrijden vanaf de C-jeugd 1 minuut stilte in acht worden genomen om Huib te herdenken. In de SDO kantine is een mooi hoekje ingericht om Huib te herdenken en een persoonlijke boodschap achter te laten welke we binnenkort aan Sije gaan overhandigen.

Namens heel SDO wensen we Sije en de familie veel sterkte toe in de komende periode.

Joeri Bosch
Voorzitter SDO

DKB 1 - SDO 1

Na 4 oefenwedstrijden in de afgelopen 2 weekenden was het vandaag tijd voor de eerste competitiewedstrijd, DKB 1 - SDO1. Gestart met een minuut stilte voor Huib Weltje.
 
De wedstrijd begon moeizaam. De goals bleven uit, niet door de verdedigende krachten van de tegen partij, maar door het zoeken van een juiste opzet. Met veel lengte tegen kon het eerste aanvalsvak moeilijk veel schoten pakken per aanval. Daardoor kwamen we vrij snel achter en konden we niet mee met de goals van DKB. Hierdoor kwam een ruststand van 8-3 tot stand. Iets te veel tegen, maar vooral niet genoeg gescoord.
 
We moesten zelf zorgen voor een betere organisatie, minder fouten in de verdediging en vooral de afronding.
 
De tweede helft kwamen er iets meer combinaties en liep het beter. Echter bleven de vele goals nog steeds uit. Het gat was niet meer te dichten en de wedstrijd werd niet meer een echte wedstrijd. 15-9 eindstand..
 
De coach blijft positief en heeft ook veel goede dingen gezien. Volgende week wacht Duko uit Duiven. Revancheren en gewoon meer gaan afronden. 
 
Namens SDO 1
 
Arne
 

Te fluiten wedstrijden

De indeling voor de te fluiten wedstrijden van de 1ste competitie helft zijn gemaakt. 

Deze zijn terug te vinden in het menu aan de rechterijde van deze site onder te fluiten wedstrijden of klik hier