• 2016 Veldseizoen
  • 2014 sportenspel
  • 2017 Sponsorkliks

Schoolkorfbal toernooi 2016

Geschreven door Super User op . Gepost in Jeugdnieuws

Op 16 april 2016 is er weer het Jaarlijkse schoolkorfbal toernooi voor alle scholen in Veldhoven.

 

   

   Korfbal. Made in Holland

 Logo Made in Holland1 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

                            

           

Wil je meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Schoolkorfbal spelregels

Geschreven door Super User op . Gepost in Jeugdnieuws

Spelregels zijn afspraken die zijn gemaakt om de sport korfbal te kunnen spelen. De scheidsrechter let goed op of iedereen zich aan de spelregels houdt, zodat de wedstrijd eerlijk gespeeld wordt.
Het spel voor de groepen 6 t/m 8 (8-tallen)

Korfbal wordt gespeeld door 4 jongens en 4 meisjes per team. Het veld is verdeeld in twee vakken: in het ene vak probeert het ene team te scoren, in het andere vak probeert het andere team te scoren. In elk vak spelen 2 jongens en 2 meisjes. (er kunnen ook meisjes als ‘jongen’ spelen of jongens als ‘meisje’. Dit dient vooraf goed afgesproken te worden, eventueel dragen deze kinderen een pet of een gekleurd hesje, zodat iedereen weet wie er als jongen of meisje speelt.

Het spel voor de groepen 3 t/m 5 (4-tallen)

4korfbal wordt gespeeld door 4 spelers per team. Het veld bestaat uit 1 vak, met 2 korven. Het ene team probeert op de ene paal te scoren en het andere team probeert op de andere paal te scoren. Bij 4korfbal maakt het niet uit hoeveel jongens of meisjes er meedoen.

Scoren

Het doel van het spel is om meer doelpunten te scoren dan de tegenstander. Je scoort een doelpunt door de bal in de korf van de tegenstander te gooien. Er zijn verschillende manieren om een doelpunt te scoren, bijvoorbeeld door een schot of een doorloopbal. Je kunt alleen scoren als je niet verdedigd wordt door je tegenstander.

Samenspel

Korfbal is een sport die je samen moet spelen. Lopen of dribbelen met de bal is niet toegestaan. Overspelen en goed vrij lopen zijn daarom belangrijke onderdelen in het spel. Je kunt samenspelen door de bal over te gooien naar je medespelers. Korfbal is een sport die met de handen wordt gespeeld. Bij korfbal mag je niet voetballen. Het is ‘voetbal’ als de bal je knie, je onderbeen of je voet raakt. Als de bal je bovenbeen raakt is er niets aan de hand.

Verdedigen

Goed vrijlopen is belangrijk omdat je niet verdedigd mag schieten. Het is verdedigd als de verdediger tussen de paal en de aanvaller staat en zijn arm omhoog heeft. De verdediger moet zo dicht bij de aanvaller staan dat de aanvaller met de hand aangeraakt zou kunnen worden. Iedereen heeft een persoonlijke tegenstander. Een jongen mag geen meisje verdedigen en een meisje mag geen jongeren verdedigen. (behalve bij 4korfbal). De tegenstander mag de bal onderscheppen wanneer deze in de lucht is. Hij mag dus niet uit de handen geslagen worden.

Lichamelijk contact

Lichamelijk contact mag ook niet. Trek dus niet aan andermans shirtjes, ga niet krabben, duwen of aan haren trekken. Er is een grote kans dat de scheidsrechter het ziet en dat je gestraft wordt. Daar schiet niemand dus wat mee op.

 
Het begin
 
 
 
 
 
4Korfball

 
 
 
 
 
Meer leesvoer over Korfbal

KNKV leskaarten - Basis oefenstof

KNKV leskaarten - Extra oefenstof

Lesgeef tips

     

           

Wil je meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schoolkorfbal uitnodiging

Geschreven door Super User op . Gepost in Jeugdnieuws

Hallo Allemaal,

Bij deze doen wij u de informatie toekomen betreffende het INTERSPORT schoolkorfbaltoernooi 2015 dat plaats zal vinden op 11 april 2015.

 
Intersport Schoolkorfbaltoernooi

Het toernooi zal plaatsvinden op het SDO-veld aan de Rapportstraat in Veldhoven. Het toernooi zal rond 12:00 beginnen en rond 17:00 uur zal het afgelopen zijn. Om 18:30 uur is er een spetterende afsluitende disco voor alle kinderen die mee hebben gedaan met het schoolkorfbaltoernooi.

Het schoolkorfbaltoernooi is voor alle kinderen vanaf groep 3 tot en met groep 8. Bij deze mail zit een inschrijfformulier dat u kunt uitprinten en uit kunt delen aan de kinderen. U kunt hierop zelf nog invullen wanneer ze het ingeleverd moet hebben en bij wie. Voor de rest staat alle info erop. Ook zit er een inschrijfformulier bij waarmee u de teams bij ons kunt inschrijven. Let op! Bij het indelen van de teams dient u er wel rekening mee te houden dat de teams van groep 3, 4 en 5 uit minimaal 4 kinderen moeten bestaan, en de teams van groep 6, 7 en 8 uit minimaal 8 kinderen.

Alle kinderen van groep 3 t/m 8 die meedoen aan het schoolkorfbaltoernooi mogen vooraf aan het toernooi 2x komen trainen. Deze trainingen zijn op zaterdag 28 maart van 10:30 uur tot 12:00 uur, en op woensdag 1 april van 17:30 uur tot 18:45 uur.

Dit jaar zal er tijdens het schoolkorfbal van SDO ook weer gelegenheid zijn voor de kinderen uit groep 1 en 2 om mee te doen met deze dag. De kinderen kunnen allerlei spellen doen die wij ook bij onze club uitvoeren tijdens het Sport en Spel. Bij Sport en Spel kunnen de kinderen spelen en bewegen. Het gaat hier om tikspelletjes, estafettes, balvaardigheid, mikken op korven en dergelijke. De kinderen zullen een aantal keer een paar spellen uitvoeren en afhankelijk van de inschrijving zal er een planning gemaakt worden wanneer welke kinderen hun activiteiten gaan uitvoeren. Het is wel belangrijk dat er vanuit school, of vanuit ouders begeleiders zijn voor deze kinderen. Deze kunt u ook op het inschrijfformulier invullen. Per 8 kinderen is er 1 begeleider nodig.

U heeft tot 9 februari de tijd om in te schrijven, we ontvangen de inschrijvingen het liefst via de mail op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wij hopen dat er dit jaar weer vele inschrijvingen zullen zijn!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

   spelregel button        

Wil je meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schoolkorfbal - Over SDO

Geschreven door Super User op . Gepost in Jeugdnieuws

SDO Korfbal Veldhoven introductie

Korfbal. Made in Holland

Logo Made in Holland1

 

Wat is Korfbal?

  • Gemengd
  • Sociaal
  • Teamsport
  • Veel activiteiten
  • Gezellig
  • Bevorderd Moteriek

Meer info over Korfbal

Geschiedenis korfbal

De geschiedenis van Korfbal

Het algemene adres waar we bereikbaar zijn is:

Clubhuis "d'n Aanval"
Rapportstraat 70
5504 BR VELDHOVEN           Tel: 040-2537692 

SDOWIJZER      hoelidteworden

     

   Wil je meer informatie? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Sport en Spel

op . Gepost in Jeugdnieuws

Binnen Korfbalvereniging SDO wordt een aparte en leuke vorm van sport aangeboden aan kinderen in de leeftijd van (bijna) 4 t/m 6 jaar. Dit is een gemengde groep met jongens en meisjes.

 

Er is niet direct sprake van korfbal, maar de vereniging biedt een unieke vorm van bewegen en sporten via spel aan. Voor die kinderen, die net beginnen aan sporten en/of nog niet specifiek kiezen voor een bepaalde specifieke sporttak.

 

Beweging is belangrijk in een tijd, waarin veel kinderen leven met computers, tv, en games. Overgewicht komt ook steeds meer voor in onze maatschappij. Sociaal gezien biedt SPORT EN SPEL ook veel mogelijkheden.

 

Indien er interesse is dan kan een kind vanaf 6-7 jaar doorstromen naar korfbal spelen.

 

De kinderen kunnen zo het sporten uitproberen op een fijne en ongedwongen wijze. Het gaat om spelenderwijs sporten en via leuke en gezellige spelvormen.

 

Hoofddoel is natuurlijk het plezier in bewegen, samen met elkaar in een groep, behendigheid, leren omgaan met spelvormen. Je kunt denken aan leren gooien, vangen, springen, rennen, kijken en luisteren, gerichtheid op elkaar, samenwerken, etc. Voor deze leeftijd is het belangrijk, dat alles zonder druk en met veel plezier gaat. De kinderen mogen wennen en alles stap voor stap leren.

 

De sportspelletjes, die gedaan worden, sluiten aan bij wat zij leuk vinden. Er wordt ook gewerkt met muziek en thema’s (prinsen/prinsessen, carnaval, sinterklaas, circus, dieren, e.d.). Opvallend is, dat er ruimte is voor duidelijkheid, herhaling en herkenbaarheid voor de kinderen.

 

SPORT EN SPEL wordt goed begeleid door veel vrijwilligers vanuit SDO.

In het bijgevoegd overzicht staan de data voor sport en spel 2017 - 2018. Ook kun je zien wanneer er een nieuwe Sport en Spel clinic start.

 Voor een foto-impressie van de sport en spel activiteiten klik hier

 

Daarnaast organiseert SDO heel veel leuke nevenactiviteiten (o.a. spelletjesavonden, knutselmiddagen, sinterklaas en kerstfeest, e.d.), waaraan de kinderen gezellig mee mogen doen.

 

SDO biedt SPORT EN SPEL telkens aan in de vorm van een periode van 10 weken, waarna weer een nieuwe periode begint.

Kosten zijn laag, n.l. 15,00 euro per periode.

 

De training is elke zaterdagochtend van 10.30-11.30 uur (voor een overzicht van welke zaterdagochtenden klik hier), tijdens het buitenseizoen op het veld van SDO aan de rapportstraat (tijdens het winterseizoen in een gymzaal in de buurt van SDO). In feite kun je elk moment instappen. Natuurlijk mag je altijd een aantal keren proberen of je het leuk vindt!

 

 

Kom gewoon een keertje langs en … DOE MEE!

 

Voor meer informatie voor “SPORT EN SPEL” kunt u contact opnemen met 

Sandra HooghuisDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.