SDO sportkleding

op . Gepost in Algemeen

Zoals bij elke sport, is ook bij korfbal speciale sportkleding en sportschoenen noodzakelijk. Dit hoofdstuk vertelt je wat je allemaal nodig hebt en waar je op moet letten.

Ons SDO-tenue
SDO speelt in een groen shirt met SDO logo opdruk en met een zwarte broek of rok.

Je kunt het shirt kopen bij:
Sporthuis Olympia
Dorpstraat 163, 5504 HE Veldhoven

Sponsorkleding
Sommige ploegen van SDO krijgen kleding die beschikbaar is gesteld door een sponsor. Het is belangrijk dat je zorgvuldig hiermee omgaat. Hou je kleding netjes en gebruik deze alleen tijdens de wedstrijden. Het is niet de bedoeling dat je in je vrije tijd of tijdens de training de gesponsorde kleding draagt. Dit omdat SDO een bepaalde verantwoordelijkheid heeft ten aanzien van de sponsor.

Bij schade aan de kleding of verlies hiervan ben je zelf verantwoordelijk voor de kosten. Hiervoor bestaat bij SDO een regeling. Je kunt deze navragen bij de penningmeester.

Je schoeisel
Om blessures te voorkomen, is het heel erg belangrijk dat je goede schoenen draagt. Buiten wordt gespeeld op voetbalschoenen met vaste noppen. Aangezien er steeds meer tegenstanders op kunstgras spelen wordt geadviseerd om ook een paar kunstgras schoenen te hebben. Er zijn ook veldschoenen die voor beide ondergronden geschikt zijn.

In de zaal moet je stevige zaalschoenen dragen. Let er op dat de zolen van deze schoenen niet mogen afgeven op de vloer. Laat je dan ook goed adviseren in de winkel. Bij SDO is het niet toegestaan om op balletschoentjes of gympen te spelen, omdat deze onvoldoende steun geven aan je enkels.

Zorg dat je je schoenen goed onderhoudt. Maak je veldschoenen op tijd schoon, zeker als je ze een tijd niet gebruikt. Klop ze na elke training of wedstrijd goed uit.

Je verdere kleding, sierraden
Het is belangrijk dat je jezelf goed aankleedt tijdens de trainingen. Zorg buiten voor een warm trainingspak en neem bij slecht weer een regenjas op windjack mee. Maar zorg ook in de zaal bij wedstrijden voor een goed trainingspak. Als je reserve bent, zul je namelijk ook goed warm moeten blijven.

Om blessures en verwondingen te voorkomen mag je geen sieraden zoals kettingen, horloges, ringen, oorbellen en armbandjes dragen tijdens trainingen en wedstrijden. Laat je sieraden zoveel mogelijk thuis of berg ze goed op, zodat je ze niet kunt verliezen. Let er op dat je na elke wedstrijd of training al je spullen mee naar huis neemt!

Je sporttas
Laat je sporttas niet rondslingeren. Laat hem niet in het kleedlokaal achter. Tijdens de veldcompetitie kun je je tas in de kantine in het tassenrek zetten. Gedurende de zaalcompetitie kun je de tas meenemen in de zaal. Hierdoor maak je het risico van verlies of diefstal een stuk kleiner.

Gevonden voorwerpen
Wanneer je toch iets bent verloren in het clubhuis van SDO, kun je aan het barpersoneel vragen naar de gevonden voorwerpen. Alle gevonden voorwerpen worden bewaard in een speciale kist.

Bij verlies in de zaal kun je terecht bij de zaalwacht. Als je iets verloren bent bij een andere vereniging, kun je bij onze wedstrijdsecretaresse hiervan het telefoonnummer opvragen.