• 2016 Veldseizoen

SDO 1 - DOT 1

Op 6 oktober was het tijd voor de tweede thuiswedstrijd van SDO 1. De tegenstander kwam uit Oss, tevens de club waar Petra de afgelopen twee seizoenen gecoacht heeft. Voor de spelers van DOT dus een speciaal gevoel, waar we al ter oren hadden gekregen dat de spelers er naar uit keken. Dat was voor ons een teken dat er nu niet alleen gewonnen moest worden voor de punten, maar ook voor een goed gevoel. Tevens zouden we dan de ingeslagen weg van vorige week doorzetten en weer verder stijgen op de ranglijst.

Natuurlijk wist de coach exact wat de sterke en zwakke punten van DOT waren. Daardoor is er in de week voorafgaand aan de wedstrijd veel gesproken over de ploeg en onze aanpak. De voorbereiding was dus zeker in orde, nu de uitvoering nog.

In het eerste kwart van de wedstrijd pakten we direct de voorsprong, maar bleven lang steken op 4-2. Gelukkig kon DOT niet aansluiten en pakten we in het tweede kwart toch wat meer afstand. Zeker met een kleine spurt vlak voor de rust, was de stand tijdens de thee 10-5. Sterke eerste helft, maar nog niet gewonnen.

We begonnen aanvallend niet scherp in de tweede helft, maar verdedigend deden we dit wel. Hierdoor kon DOT niet meer dicht bij komen. Na dat de overwinning binnen was, werd de wedstrijd rustig en vakkundig uitgespeeld tegen een verslagen DOT, eindstand 18-8!

Die was lekker, net als de biertjes van de coach en de stijging naar de derde stek. Volgende week naar roermond om de goede lijn door te trekken tegen Ready '60.

Namens SDO 1,

Arne