• 2016 Veldseizoen
  • 2014 sportenspel
  • 2017 Sponsorkliks

Phoenix 3 - SDO 2

Op 30 september vertrok SDO 2 op -de niet erg schappelijke tijd- van 9.00 ‘s morgens naar Zoetermeer om het tegen het fysieke Phoenix 3 op te nemen. Ondanks dat het ‘s morgens koud was werd het na een ritje van 1,5 uur in zuid-holland best aangenaam en scheen er een lekker zonnetje, prima weer om een wedstrijdje te spelen. 
Phoenix 3 was een stukje ouder dan de gemiddelde leeftijd van SDO 2, hadden wat meer gewonnen en er werd gespeeld op een groot veld. Deze dingen werden in het achterhoofd meegenomen door SDO, en er werd gedacht dat het nog wel eens zeer lastig zou kunnen gaan worden.
De eerste helft begon niet zo daverend voor SDO. We stonden al vrij snel 3 doelpunten achter, allemaal afstandsschoten. Hierna werd SDO echter wakker en ging het wat meer op en neer, dan scoorde SDO een keer, dan Phoenix weer. Zo ging het op 3-0 naar 3-1, van 3-1 naar 4-1, van 4-1 naar 4-2 enzovoort. 
 
Ondanks dat SDO wel wat meer in de wedstrijd kwam was het toch moeilijk om de drie doelpunten voorsprong die Phoenix al vanaf het begin had bij te maken, om zo de stand op zijn minst gelijk te maken. Dit kwam mede omdat er meer scherpte in zou kunnen zitten en er eigenlijk gewoon een schepje bovenop moest. Verder liep het aanvallend moeilijk op het feit dat SDO simpelweg niet dicht genoeg bij de korf uitkwam. Dit had echter wel te maken met het grotere veld. Al met al ging SDO de rust in met een achterstand van 2 doelpunten, met een stand van 7-5. 
 
Na de rust begon SDO toch weer met goede hoop. Er was weliswaar een achterstand, maar niet eentje die niet ingehaald kon worden. 
Ondanks dat het kleiner maken van het vak beter ging en de aanvallen iets gestructureerder waren ontbrak er een stukje durf bij SDO, en dan vooral op aanvallend gebied. Er werden vooral in het begin van de 2e helft gewoon niet genoeg ballen aangenomen om te schieten, en er werd iets te braaf binnen de lijntjes gekleurd. Als er geen vang stond werd de bal doorgespeeld, ookal werd de bal aangenomen op een geschikte afstand om te schieten.
Uiteindelijk heeft het niet zo mogen zijn en is de eindstand 16-12 geworden. 
 
Jammer dat er niet is gewonnen, ondanks dat is er veel materiaal om op te trainen en dus veel waarvan geleerd kan worden. 
 
Volgende week speelt SDO 2 om 13:00 thuis tegen koploper KZ/Thermo4U.
Graag tot dan. 
 
Namens SDO 2, 
Manon van Acht.