• 2016 Veldseizoen
  • 2014 sportenspel
  • 2017 Sponsorkliks

DSC 5 - SDO 2

DSC 5 vs. SDO 2
 
Na 2 (helaas verloren) wedstrijden zonder verslagje is hier dan nu toch het eerste wedstrijdverslag van SDO 2. Op zondagmorgen 23 september vertrok SDO 2 naar Eindhoven, om tegenstander DSC 5 eens te laten zien hoe het moet. DSC had zover nog niks gewonnen, en de kans dat dit een winbare wedstrijd was, was dus groot. 
Ondanks dat SDO er zin in had zat het weer niet mee. Het was ontzettend ballenweer. De regen kwam met bakken uit de lucht en het was ontzettend koud, het was duidelijk dat de herfst begonnen was. 
 
Maar dat mocht de pret niet drukken, en zoals eerder vermeld  begon SDO enthousiast aan de wedstrijd, die met de 0-1 van Gabriëla en de 0-2 van Vos veelbelovend begon. Wat verder opviel was dat er vanaf de bank veel en positief aangemoedigd werd. Ondanks de positiviteit van de bank viel SDO aanvallend hierna lichtelijk terug, ondanks dat er veel kansen genomen werden en er ondersteunend goed werd gespeeld. Hiermee viel samen dat de tegenstander van 0-2 achterstand terug kwam naar 2-3. SDO wist echter voor de rust de voorsprong toch nog op te trekken naar 2 punten door het 4-6 te maken, waardoor het team toch met een (iets) beter gevoel de rust in ging. 
 
Na de rust en het even bijkomen in de warme kleedkamer werden er 2 nieuwe spelers ingebracht, en werd er de opdracht meegegeven om de dames te laten ondersteunen, aangezien de dames van de tegenstander aan de petite kant waren. Zo gezegd, zo gedaan, nadat deze tactiek werd ingevoerd werd er wel wat meer gescoord, maar er waren ook nog regelmatig aanvallen waarin er een balletje toch niet gevangen werd of werd verloren door de gladheid van de bal, waardoor het rondspelen en diepe ballen gooien wat moeilijker ging. Dit is natuurlijk geen excuus, en de voorsprong was met 9-12  na 2/3 van de 2e helft drie punten, niet erg ruim maar een voorsprong is een voorsprong. SDO maakte er in de laatste 10 minuten nog twee bij, DSC nog 1, waardoor de eindstand uiteindelijk 10-14 was. Hiermee won SDO niet ruim, maar wel overtuigend van DSC 5. Na een warme douche dus weer, met voor de eerste keer dit seizoen de punten, in een lekkere warme auto naar Veldhoven vertrokken. 
 
Namens SDO 2, 
 
Manon.