• 2016 Veldseizoen

Blog van de voorzitter

Na de eerste vlog twee weken geleden op donderdag, kwam de ochtend daarna het trieste nieuws dat onze clubman Huib Weltje was overleden. Deze SDO-er in hart en nieren heeft veel bij een van ons ieder te weeg gebracht. Waar hij vooral bekend stond om zijn hartelijke persoonlijkheid, het praatje dat hij met iedereen altijd maakte, met hier en daar een goeie mop.

De afgelopen twee weekenden waren er mooie momenten van stilte bij de wedstrijden van SDO waar met heel veel respect aan Huib werd teruggedacht. En ik denk dat bij de thuiswedstrijd van SDO 1 Huib zelfs nog even een zetje heeft gegeven om de wedstrijd toch nog binnen te slepen.

SDO had een prominente plek in het leven van Huib en dat kreeg SDO ook tijdens de uitvaartdienst. Joop sprak mooie worden over de man die hij al 60 jaar kende en waar hij en wij veel mee hebben meegemaakt.

Het was het eerbetoon dat hem toekwam. En wij als vereniging zullen Huib nooit vergeten. Wij blijven voor Sije een plek waar ze terecht kan om samen met ons, aan die mooie herinneringen samen met Huib, terug te denken.

Overige zaken deze weken waren ondergeschikt hieraan, maar zijn toch het vermelden waard.

Ik bezocht de regiovergadering met overige club voorzitters en spraken over de Battle of the South op 3 november bij Rust Roest. Waar 10 zuidelijke verenigingen met elkaar de strijd aan zullen gaan in de voorbereiding op het zaalseizoen. Daarnaast problematieken als scheidsrechteraanwijzingen, te kort aan kader bij RTC Zuid, Districtsraad als ook bij organisatie van WK U17.

De grote club actie is weer van start en al vele jeugdleden zijn enthousiast aan de gang met het verkopen van zoveel mogelijk lootjes voor SDO. De eerste boekjes komen inmiddels al weer vol terug.

De voorbereidingen voor de sportmarkt morgen waren ook in volle gang. Linda en Tamara hebben van alles en nog wat uit de kast gehaald om SDO er zo goed mogelijk op te zetten in het City Centrum. Kom dan ook zeker zaterdag 22 september even kijken tussen 13:00-16:00 op het Meiveld.

Leuk om te vermelden nog dat er een drietal jeugdige SDO spelers met schoolopdrachten voor SDO bezig zijn. Astrid met een opdracht rondom ledenwerving, Melissa rondom interne/externe communicatie en Remco rondom sponsoring. Heb jezelf ook zoiets van wellicht kan ik ook wel iets met SDO voor een schoolopdracht of korte stage spreek dan gewoon iemand uit het bestuur aan en we kijken wat we voor je kunnen betekenen en jij voor ons.

Sport en spel is gelukkig ook weer nieuw leven ingeblazen. Melissa en Tess (met een warme overdracht door Sandra en Hanneke) zijn afgelopen zaterdag weer met een klein groepje kinderen begonnen en hopelijk komt er snel extra aanwas. Wellicht al direct via de Sportmarkt, waar ook een demo wordt gegeven.

Twee feestjes stonden ook al op het programma. Eerst de karaoke en afgelopen zondag de après ski (met 25 graden). Veel gezelligheid.

Dan nog afgelopen dinsdag bestuursvergadering. Ook tijdens Barca – PSV ging die gewoon door. Gesproken over stichting leergeld. Hier ook vorige week mee gesproken en deze stichting biedt ouders die het wat minder breed hebben om bijvoorbeeld de contributie of kleding voor een kind te betalen. Voor meer informatie hangen er flyers in de kantine.

Gesproken over aanvliegroute voor uitbreiding van het kunstgras. Staat nog in de kinderschoenen, maar het beweegt. Daarnaast aantal directe verzoeken richting de gemeente besproken aangaande palen en veld.

Prestatieteams willen gaan werken met Team TV waarin wedstrijden die gefilmpt zijn, getagd kunnen worden. Zodat er makkelijk bepaalde situaties kunnen worden teruggekeken en op bijgestuurd/getraind en gecoacht kan gaan worden. We zien dit als een positieve ontwikkeling en willen hier als bestuur graag aan bijdragen.

En dan nog goed nieuws uit het clubhuis. René is even op zoek geweest, maar er zijn een hoop enthousiastelingen uiteindelijk opgestaan die een nieuwe poetsploeg hebben gevormd. Het was nog even zoeken naar de juiste afstemming naar wie doet wat, maar inmiddels zijn die plooien ook gladgestreken.

Op naar het een windering 3e speelweekend, hopelijk zonder afgelastingen en met een positieve sportmarkt.

Tot de volgende

Uw voorzitter