• 2016 Veldseizoen

Clubman Huib Weltje overleden

Huib Weltje

Rouwkaart met informatie over het afscheid nemen van Huib

Vanochtend bereikte ons het droevige nieuws dat afgelopen nacht Huib Weltje, SDO clubman in hart en nieren, is overleden.

Huib kampte de laatste jaren al met zijn gezondheid. Recent kreeg hij helaas te horen dat hij was uitbehandeld. De pijn nam toe in de laatste maanden van zijn leven. De verzorging thuis werd steeds moeilijker en de laatste weken verbleef Huib in de hospice bij de Merefelt.

Menig SDO-er zocht Huib nog op deze laatste fase van zijn leven, waarin hij helaas niet meer naar SDO kon komen, wat hij wel graag wenste. Van iedereen kregen we terug dat het steeds minder en minder ging, maar dat hij altijd nog oprecht geïnteresseerd bleef in hoe het met ons clubje ging. Helaas heeft Huib de strijd nu moeten staken, maar gezien de pijn, lijkt het beter zo.

Huib zal een plek hebben in veler SDO harten en gedachten. We zullen hem herinneren als die clubman die op de donderdagen altijd achter de bar stond voor met name een natje, maar ook geregeld in de keuken stond voor het droogje. Ook in en rondom het clubhuis was hij altijd te vinden. Jeu de Boules bakje opknappen, mee schoonmaken, bijspringen waar nodig. Op Huib kon je rekenen.

In een iets verder verleden was Huib terug te vinden in jeugd-, kien-, propaganda-, toernooi- en vlooienmarktcommissie. Ook als speler en scheidsrechter was hij actief. En jaren bracht hij het clubblad de SDO-er rond.

Kritisch waar nodig, maar altijd het beste voor met SDO. Huib gaat gemist worden binnen de club, maar we zullen vooral aan de mooie momenten terugdenken, die een ieder met hem heeft meegemaakt.

Dit en komend weekend zal bij de thuiswedstrijden vanaf de C-jeugd 1 minuut stilte in acht worden genomen om Huib te herdenken. In de SDO kantine is een mooi hoekje ingericht om Huib te herdenken en een persoonlijke boodschap achter te laten welke we binnenkort aan Sije gaan overhandigen.

Namens heel SDO wensen we Sije en de familie veel sterkte toe in de komende periode.

Joeri Bosch
Voorzitter SDO