• 2016 Veldseizoen

Privacy bij SDO

Zoals u wellicht weet is op 25 mei de nieuwe Europese wetgeving in, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) ingegaan. Als gevolg van deze wetgeving worden ook aan sportclubs extra regels opgelegd om zorgvuldig om te gaan met persoonsgegevens van hun leden. Bij SDO zijn we de laatste maanden druk in de weer geweest om hiervoor het e.e.a. uit te zoeken en om zaken te beschrijven. Zo hebben we o.a. een AVG verklaring opgevraagd bij de Stichting AGV op basis van een uitgebreide “zelfscan”.

Wat gaat u ervan merken?

We gaan al onze leden (bij minderjarige de ouders) vragen om toestemming om foto’s/films, waarop onze leden kunnen staan, te kunnen blijven plaatsen op de website en social media (om onze club te promoten en mensen te informeren). We gaan hier komende week mee starten. De formulieren (Toestemmingsformulier Privacy) vindt u in de kantine.  Vul hem in en geef hem af achter de bar zodat hij verwerkt kan worden in onze AVG administratie.

De website gaan we ook aanpassen. Bij teamfoto’s worden straks alleen nog voornamen getoond en bij contactgegevens van bepaalde functionarissen is alleen nog een @sdo-korfbal.nl mailadres aanwezig alles contactmogelijkheid. Op de website is inmiddels ook de privacy policy geplaatst.

Het inschrijfformulier voor nieuwe leden is aangepast zodat we op voor hand al onze leden kunnen informeren op welke wijze wij zorgvuldig met de gegevens van onze leden omgaan.

Daarnaast hebben we een notitie gemaakt waarin staat vermeld welke automatiseringssystemen we gebruiken, wie ervoor geautoriseerd is, hoe we omgaan met foto’s, formulieren voor het kamp etc. Heeft u hier vragen over? Neem dan contact op met de privacy coördinator binnen de vereniging.

Wat kunt u zelf doen?

Bij SDO maken alle leden gebruik van de Sportlink app. Hierin staan de wedstrijden, uitslagen, standen, maar ook de adressen van verenigingen en de “speelkaarten” van alle leden en tegenstanders. In deze app heeft u drie mogelijkheden om u te presenteren.  Te weten “open”, “Normaal” en “beperkt”. U kunt deze wijzigen in de app onder het kopje “instellingen”, “mijn persoonsgegevens”, naar beneden scrollen daar kunt u het wijzigen en zelf bepalen welke gegevens u zichtbaar wilt hebben voor anderen.

Als u onverhoopt gegevens, foto’s of andere zaken op onze website/onze social media of via andere kanalen ziet waarvan u denkt dat uw privacy wordt beschadigd doe daarvan dan a.u.b. een melding privacy coördinator (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) zodat we het kunnen wijzigen of het e.e.a. met elkaar bespreekbaar kunnen maken.