• 2016 Veldseizoen

Week van de voorzitter (24)

De veldcompetitie vordert. SDO 1 is klaar. EKC is kampioen en SDO tweede in de 2e klasse. Na de deceptie in de zaal in de 3e derde klasse is dit natuurlijk een geweldige prestatie. Laatste twee wedstrijden zullen voornamelijk zijn om het publiek te vermaken.

Voor de meeste overige seniorenteams staat er nog wel wat op het spel. SDO 2 strijdt nog volop tegen degradatie en SDO 3, 4 en 5 spelen mee in de top van hun poules. Een tweetal spannende weken dus voor de boeg.

Bij de jeugd zijn er nog veel spannende competities. De A2, C3 en de F2 staan er het beste voor om het kampioenschap binnen te gaan halen, maar ook de B1, C1, C2, D1 en D2 maken nog kans. In de E worden inmiddels ook wedstrijden gewonnen in de E2 en E3, wat natuurlijk mooi is voor onze jeugdige sporters. Allemaal veel succes de laatste 2 speelweekenden en ga er voor.

Afgelopen maand waren er meerdere events noemenswaardig. Mooi weer op koningsdag zorgde voor een geweldige dag en een unicum voor Paul Clowting, die als eerste zowel het VERschieten als het tientoernooi won op dezelfde dag. In dat laatste had ik zelf ook wel een “klein” aandeel. Bij de jeugd trokken Noortje en Lieke aan het langste eind. Zij versloegen Suus en Maxime in de finale bij de pupillen. Door de vele aanmeldingen, het mooie weer en de ook in grote getalen aanwezige ouders/supporters was het weer een top SDO event.

Met Petra Steenhuis werd in de vakantie de nieuwe hoofdcoach voor de selectie voor komend seizoen vastgelegd en haalde we met de Rabobank clubkas campagne ruim 750 euro op.

Na de welverdiende vakantie was het voor onze talenten bij U13 en U15 tijd voor de Regiotoernooien op Hemelvaartsdag.  Stan, Tycho, Joyce, Bente, Job en Jasper hadden allemaal een fantastische dag en hebben zich mogen meten met hun leeftijdsgenoten uit de rest van het land. Voor de U13 was het trouwens wel een aardig tripje naar Nijverdal.

En dan afgelopen zaterdag het volgende SDO event. Ivm met Pinksteren een vrij speelweekend en daar wist de ActCie wel raad mee. SDO Zeskamp voor alle jeugdteams. Eigenlijk was het een achtkamp maar dat deed niets af aan de spelen. Een sponshelmenrace, knikkersvissen, gladiatorenspel, korfpong en een heuse stormbaan waren onder andere opgezet op het veld. De teams gingen geweldig te keer en op het mega scorebord werden de tussenstanden bijgehouden. Bonuspunten waren er ook nog te halen door de origineelste joker en deze ook in te zetten bij een spel voor dubbele punten.

Bij de jongste jeugd sleepte de F1 de eerste prijs in de wacht. De F, E en D sloten de ochtend af met een lekkere friettafel lunch. En de C, B en A werden getrakteerd op een lekkere barbecue.

Komende week zondag staat de volgende barbecue ook alweer op de agenda als we op de zondag de laatste thuiswedstrijden hebben van de senioren. Inmiddels al 70 aanmeldingen.

Voor de dames zal dit het 2e event van het komende weekend zijn, want aanstaande zaterdag wordt de eerste SDO Ladies Bingo gehouden. Ik mag de bar bemannen, dus ik ben benieuwd naar dit nieuwe event.

En dan gaan we al snel weer in juni aanbeland zijn waar we hopelijk nog een aantal kampioenen kunnen huldigen, we weer twee geweldige kampen gaan draaien, de selectietrainingen voor de jeugd plaatsvinden en we op 22 juni het jaar afsluiten met de Jaarlijkse Algemene Vergadering gevolg door de vrijwilligersavond. Uitnodiging hiervoor mag u aankomende week in uw mailbox verwachten en zal hij terug te vinden zijn op de website en Facebook.

Uw voorzitter
Joeri Bosch