• 2016 Veldseizoen

Week van de voorzitter (21)

Maandag gesprek met potentiële nieuwe hoofdtrainer samen met Thomas. Goed gesprek hopelijk snel duidelijkheid. Dinsdag bestuursvergadering. Penningmeester doet financieel verslag. Tot nu toe loopt alles naar behoren.

Subsidieaanvraag bij de gemeente wordt kort besproken en we stellen het doel voor de Rabobank Clubkas campagne vast: het vernieuwen van de toiletgroep. Heeft u een Rabobank rekening houdt dan zeker de komende periode website en Facebook in de gaten zodat u kunt gaan stemmen op ons doel.

Hiervoor moet u naast een rekening hebben ook lid zijn van de Rabobank. Bent u dat nog niet, dan het vriendelijke verzoek om u kosteloos aan te melden https://www.rabobank.nl/particulieren/leden/lid-worden/

We verplaatsen de vrijwilligersavond van 14 april naar vrijdag 22 juni en gaan hem als experiment combineren met de JAV (Jaarlijkse Algemene Vergadering). Een dubbele JAV dus; Jaarlijkse Algemene Vrijwilligersavond. Op deze manier hopen we nog meer betrokkenheid en saamhorigheid te creëren.

Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) wordt besproken. Het bestuur gaat beleid opstellen en zal dit vervolgens laten opnemen in het huishoudelijk reglement.

Op technisch vlak zijn gesprekken druk gaande met nieuwe potentiële trainers voor de selectie. De belijning (nieuwe cirkels) worden deze week aangebracht. Ongeveer 2/3 van spelers ouder dan 18 hebben hun spelregelbewijs inmiddels gehaald. Resterende deel zal nog even aan de studie moeten de 2e veldhelft.

Eerste stappen naar verbeterde internet verbinding zijn gezet. Alarm werkt nu met GPRS module, telefooncontract is omgezet en internet modem is aangevraagd. Als het goed loopt wordt alles over een maand omgezet op 11 april.

Dan voor vele het afsluitende korfbal weekend. Om met de jeugd te beginnen. De A1 stelt klasse behoud veilig door tegen concurrent Movado overtuigend te winnen. De A2 blijft op koers voor het kampioenschap, maar moet de komende 2 weekenden nog aan de bak.

B1,B3, C3,D1,D2, F1 en F2 eindigen in de middenmoot en de C1 en C2 werden de afgelopen weken al kampioen. Een paar ploegen hadden het ook echt zwaar deze zaalcompetitie. De B2, E2 en E3 leerde veel bij maar konden helaas niet al te veel punten bijschrijven. Hopelijk op het veld iets gelijkwaardigere tegenstanders om zodoende ook wat meer wedstrijdjes te winnen. Aanstaand weekend nog een paar ploegen die hun laatste wedstrijd spelen en dan weer op naar het veld. Waaronder de E1 die lang meededen in de kop van de competitie maar uiteindelijk net niet voor het kampioenschap kon meespelen. SDO 2 eindigde zaterdag hun competitie met een klinkende 30-20 overwinning en eindigde daarmee op een zeer nette 2e plek in de reserve eerste klasse.

Zelf lig ik dan al de hele middag lekker te garen in het subtropisch zwembad met het teamuitje van de E2 bij Landal het Vennenbos. Een top middag voor dit team en gelukkig zijn we allemaal net op tijd terug voor de finale van Wie is de Mol?

Op zondag begint SDO 6 met winst op de kampioen. Waar vorige week nog dik werd verloren, wordt nu gewonnen van Fortuna/Steensel 1. SDO 5 speelt uit gelijk tegen Mariarade 2. Volgende week spelen deze twee teams hun laatste zaalwedstrijden.

En daarna was het dan zover. Een heuse kampioenswedstrijd voor mijn eigen team SDO 4. Tegenstander NKV 3 uit Nuenen was met een grote supportsschare afgereisd naar Veldhoven. Samen met het ook in grote getallen opgekomen SDO publiek was de tribune zeer goed gevuld.

Helaas begon SDO 4 zwak aan de wedstrijd en liep het in de eerste helft de nodige averij op en keek het tegen een 5-11 achterstand aan in de rust.

Met een aantal wissels net voor en in de rust probeerde we het tij te keren in de tweede helft. Steeds kropen we iets dichterbij in de score. Op een stand van nog twee doelpunten achter werd er vervolgens een doelpunt van ons afgekeurd en scoorde NKV direct aan de andere kant, wat uiteindelijk het breekpunt in de wedstrijd bleek. NKV speelde de wedstrijd vakkundig uit met lange aanvallen en SDO moest in NKV deze keer haar meerdere erkennen. Mooie ambiance, minder resultaat.

SDO 1 en 3 speelde vervolgens nog tegen NKV 1 en 2 in wedstrijden waar niets meer op het spel stond. SDO 3 stelde lijfsbehoud namelijk al midweeks veilig door de ingekorte wedstrijd tegen PSV 2 alsnog te winnen. En aangezien Animo 1 op de zaterdag al het kampioenschap pakte was ook voor SDO 1 niets meer te halen in hun wedstrijd behalve het tanken van zelfvertrouwen. De wedstrijden leverde wel netjes 2x winst op voor SDO.

SDO 1 kan zich nu gaan opmaken voor de promotiewedstrijd tegen DKV uit Diemen aanstaande zondag. Details over deze wedstrijd volgen zsm en we gaan een bus regelen dus schrijf je snel in. Zie hiervoor het bericht op de website en Facebook.

Tot volgende week

Uw voorzitter