• 2016 Veldseizoen

Week van de voorzitter (19)

Een week van inspiratie op doen, een ziekenboeg thuis, contracten van 40 jaar oud en een vol speelprogramma in het weekend.

De week begon inspirerend. Op uitnodiging van mijn baas zijn we met een afvaardiging van het bestuur gaan kijken in en bij de airdome van hockeyvereniging HOD in Valkenswaard. Zij hebben dit jaar voor het eerst een airdome over een van hun kunstgrasvelden geplaatst in de zaalperiode en hier vervolgens een zaal ingelegd. Een zeer fraaie accommodatie waarmee ze het gehele jaar door de binding en de exploitatie van het eigen clubhuis hebben. Voor SDO is dit niet direct opportuun, maar het gaf wel een goed beeld wat bij een dergelijke onderneming allemaal komt kijken.

Dan een concreter project. Telefonie- en internetverbinding optimaliseren in het clubhuis. En waar begin je dan, je huidige abonnement. Zelfs in het archief van Danny was het originele contract met de KPN niet terug te vinden. Navraag bij KPN doet blijken dat het contract ook al 40 jaar oud is (lees sinds de oplevering van het huidige clubhuis) en dat ze het zelf ook niet meer hebben. Facturen komen helaas wel gewoon nog elke 2 maanden. De opmerking van Hanneke richting de KPN medewerker dat we dan inmiddels toch wel voor niks zouden moeten kunnen bellen vindt helaas geen gehoor. Maar de eerste stappen zijn inmiddels gezet om tot omzetting van het abonnement te komen en een vast internetlijn het clubhuis in te krijgen.

Seth en Tanja hele week ziek thuis met een stevige griep. Zaterdagochtend dan ook op pad met Alexa. 08:00 vertrekken, mooie tijd. Aanvang wedstrijd 08:45 in Best. Ben je dus om 10:00 weer thuis en heb je nog een zaterdag over.

Spannende wedstrijd van de E2. 5-1 achter, terug knokken tot 5-5. Wedstrijd kan alle kanten op. Kansen op de winnende treffer zijn er zeker voor SDO. Helaas valt hij aan de andere kant nog twee keer in de laatste minuut. Veel strijd, mooi om te zien. Gezellige sfeer op de tribune met de ouders van beide teams. Koekje bij de koffie is voorzien door de DKB ouders.

A2 wint van concurrent Eymerick A1. Andere concurrent DKB A2 is al sinds vorige week klaar met de competitie en SDO moet nu nog 5 wedstrijden. Beetje scheve competitieplanning, maar 5 keer winnen betekent straks wel een kampioenschap.

En dan de C1. Bijna de halve competitie op het vinkentouw van HKC C1, welke een misstap moest maken om SDO nog een kans op het kampioenschap te gunnen. En zo geschiede. DOT won afgelopen weekend van HKC waardoor SDO, bij winst op DOT het kampioenschap kan binnen halen op 3 maart. Zie ook het artikel van coach Jeroen op de website.

In de middag nog even naar de zaal voor einde van SDO 3 tegen Rust Roest 4 en SDO 1 tegen OEC. Drie redt het net niet en de wedstrijd van één wordt nooit echt een wedstrijd. SDO wint plichtmatig. Op naar de beslissingswedstrijd (of maakt Animo nog een misstap?).

Zaterdagavond Escape room in de SDO kantine. De ActCie aangevuld met Twan, Rob, Ton (de man van Helma, thnx Tamara) hebben in de vier kleedkamers heuse escape rooms ingericht en was het eerst de beurt aan de senioren en junioren om uit te breken. Goed zoeken, creatieve puzzels oplossen en codes kraken. Met SDO 4 kregen we hem net wel/net niet op tijd opgelost. De dames van SDO 2 waren uiteindelijk in ieder geval net wat sneller eruit. Verder verklap ik niets want aanstaande zaterdag mogen de B en C aspiranten hun geluk beproeven. Maar hulde aan de makers in ieder geval.

Zondag nog een dagje ballen voor de overige senioren teams. SDO 5 speelt knap gelijk tegen de kampioen in hun poule, DSC 6. Met SDO 4 spelen we met name een sterke eerste helft en de tweede helft is een formaliteit tegen Juliana 3. Later op de dag horen we dat concurrent PSV 3 heeft verloren, waardoor promotie naar de reserve derde klasse een feit is.

Tijdens de laatste competitie ronde spelen we nu voor het kampioenschap tegen nummer 2, NKV 3. Bij winst of een gelijkspel is het kampioenschap een feit. Aanvang zondag 11 maart, 11:40 in de Atalanta.

Ook SDO 2 kent weinig moeite met de tegenstander uit Oud Gastel. Juliana 2 wordt ook dik verslagen.

Volgende week een beperkte seniorenprogramma, maar wel een redelijk volle agenda bij de jeugd op zaterdag, waaronder dus de kampioenswedstrijd van de C1 op zaterdag 3 maart, 11:25 in de Atalanta. Komt tot zien.

Tot volgende week.

Uw voorzitter