• 2016 Veldseizoen

Kampioenswedstrijd C1!

"NET NIET"

Dat was tot vanochtend het seizoen van de C1 in twee woorden. Waar alles op het veld in de richting van het kampioenschap leek te gaan ging het in twee weken helemaal fout tegen DSC en DOT. Een ongelukkige wedstrijd met factoren die niet op het veld thuishoren en een wedstrijd die door blessures met 7 man (waarvan 1 speler die eigenlijk ook niet meer kon lopen) moest worden gespeeld. Door deze twee wedstrijden te verliezen glipte het kampioenschap SDO C1 door de vingers en ging DSC er mee vandoor, NET NIET dus.

In de zaal speelde SDO goed er werd wedstrijd na wedstrijd gewonnen ondanks de blessures die onze ploeg al het hele seizoen bezig houd. Echter werd er ook 1 keer verloren van HKC met 7-5. voor de verandering dus weer NET NIET. Een moeizame wedstrijd waar we eigenlijk de bovenliggende partij waren werd dus toch verloren. Echter leek SDO mentaal sterk genoeg. Na deze wedstrijd won sdo 'gewoon' weer aan de lopende band.

En dan komt DE wedstrijd van het seizoen, want naaste concurent HKC wint ook al haar wedstrijden. Zo sta je dus na 10 speelrondes twee punten achter de koploper die nog geen punt hebben laten liggen. Het hele zaalseizoen hebben we het vertrouwen gehad dat we de beste zijn en dat moet dan ook leiden tot het kampioenschap. En daar gaan we dan, op naar Hardinxveld-Giessendam. De opdracht was simpel op papier, winnen met meer dan twee verschil. Het verschil gemaakt in de eerste wedstrijd moest overbrugd worden om over de opponent heen te gaan. Met precies twee verschil waren er nog mogelijkheden maar 3 of meer zou direct tot de koppositie leiden. De ploeg was gemotiveerd en scherp. Echter kon het niet echt potten breken en werd het gat nooit groter dan 3 goals. Laatste minuut, 1 goal voor, alles op alles zetten voor de twee verschil, dit tot geschokte reacties van aanwezigen. Want waarom zou je de bal laten gaan als je maar 1 goal voorstaat. Dat kan toch alleen maar fout gaan? Helaas, bal nog wel veroverd maar geen goal meer kunnen maken. Winst, 1 verschil, leuk maar je koopt er niets voor. Nog steeds tweede dus, en tja weer NET NIET.

Dan maar wachten en hopen. Want HKC moet nog aantreden tegen DOT, DSC en DKB. Laat dat nou toevallig precies dezelfde ploegen zijn die SDO nog tegen krijgt. Daar zijn ze dus weer, uitgerekend DSC en DOT, de ploegen die SDO op het veld nog van het kampioenschap hielden. Kunnen we een stuntje verwachten van 1 van bijde? Eerst de beurt aan SDO uit DKB,winst SDO. Dan HKC tegen DSC winst HKC. Daarna de beurt weer aan SDO, uit bij DSC wordt weer gewonnen. Zou het dan toch nog kunnen? De hoop was gevestigd op DSC, helaas konden zij het Dus niet bolwerken. Zou DOT dan tot een stunt in staat zijn. Mijn eigen optimisme was op dit moment in het seizoen voor het eerst niet echt overtuigd van het kampioenschap. Maar dan toch, DOT flikt het, winst op HKC. Eindelijk staan we dan bovenaan. Nu rest nog een horde, DOT. De ploeg dus die het feestje voor HKC in het water lijkt te laten lopen. SDO is dus gewaarschuwd.

Volgende week zaterdag (3 maart) zal het dan moeten gebeuren. Om half 12 zal SDO C1 aantreden tegen DOT in de Atalanta. Alle support is welkom zodat SDO C1 na de C2 de tweede kampioen van dit zaalseizoen kan worden. Wij hopen dus op een ieder zijn aanmoedigingen en laten we hopen dat het dit keer dan NET WEL gaat lukken. Het vertrouwen en de overtuiging bij de ploeg is er in ieder geval. Een mooie wedstrijd belooft het dus te gaan worden. En daarna natuurlijk een mooi feestje,

tot volgende week om half 12!

SDO C1