• 2016 Veldseizoen
  • 2014 sportenspel
  • 2017 Sponsorkliks

SDO Bestuur stelt zich voor

bestuurSDO20172018

De afgelopen week stelde elke dag een van de SDO bestuursleden zich voor op FaceBook. 30 oktober is de volgende bestuursvergadering. Het bestuurslid met de meeste likes zorgt voor het gebak. Om degene zonder FaceBook toch ook kennis te laten maken met de bestuursleden hierbij de stukjes samengevoegd.

Hanneke van der Heijden-de Geus – Secretaris – 32 jaar

Hallo allemaal,

Mijn naam is Hanneke en ik korfbal al zo lang bij SDO als ik me kan herinneren. Het is me letterlijk met de paplepel in gegoten. Ik kom uit een echte ‘korfbalfamilie’. Als klein meisje 'moest' ik al mee met papa en mama ;). 
SDO is daardoor een beetje mijn 2e thuis geworden, en ik vond/vind dat nog altijd erg leuk!

Nadat ik vanaf kleins af aan alle jeugdteams heb doorlopen ben ik (uiteraard) verder gaan korfballen in senioren. Een behoorlijk aantal jaren in SDO 1 (onder andere met Joeri en Sander) en na mijn zwangerschappen vond ik het wel prima en ben ik lager gaan spelen in SDO 3 en sinds dit jaar in SDO 4. Lager spelen wil overigens niet zeggen, minder fanatiek. We hebben een erg leuk team.

Verder heb ik binnen SDO ook andere dingen gedaan zoals het organiseren van kampen, het draaien bardiensten, scheidsrechteren, activiteitencommissie, trainer/coach van verschillende teams en trainer van de allerkleinsten bij Sport en Spel samen met mijn moeder.

Ik ben getrouwd met Twan, die ik heb leren kennen op het korfbalveld (where else?!) en samen hebben we 2 kindjes. Len van 4 en Fenna van 2. Twan korfbalt overigens niet meer maar is wel regelmatig te vinden langs de lijn.

In het dagelijks leven werk ik in het bedrijf van mijn vader, Karel de Geus Muntveilingen BV, als officemanager. Mijn opleiding en werkervaring als officemanager sluiten goed aan bij mijn nieuwe functie van secretaris waar Joeri mij voor gevraagd heeft. 
Ik neem het stokje over van Danny, die deze functie maar liefst 18 jaar (!) heeft bekleed en ik treed in de voetsporen van mijn moeder die deze functie bekleedde toen ze mijn leeftijd had :).

Met het nieuwe bestuur heb ik veel zin om me in te zetten voor 'ONZE' club. 

Joeri Bosch - Voorzitter SDO – 38 jaar

Op 8 jarige leeftijd ben ik in Veldhoven komen wonen en door straatgenoot en toenmalige voorzitter van SDO (Rudy van Schaik) uitgenodigd om eens een traininkje mee te komen doen. Ik was direct verkocht en speelde snel mijn eerste wedstrijdjes in SDO Q1.

Via de diverse jeugdteams kwam ik uiteindelijk uit in de A1 en speelde ook geregeld mee met de selectieteams uit Zuid. Tijdens mijn studententijd in Maastricht koos ik ervoor om naar PSV over te stappen om een jaartje hoofdklasse te spelen in mijn laatste juniorenseizoen. Een mooie ervaring en het bracht me vervolgens ook in PSV 1 het seizoen erop. Na drie seizoenen en het behalen van mijn diploma was het tijd om terug te gaan naar Veldhoven en SDO. Bij SDO nog 9 seizoenen in het eerste gespeeld, met daarin vele hoogtepunten. En van de mooiste was toch wel de winnende treffer in het promotieduel tegen DOT in Oss met zo’n beetje de hele vereniging langs de lijn.

Na twee seizoenen full time scheidsrechter te zijn geweest (en een jaartje midweek) kriebelde het toch te veel om niet meer op wedstrijdniveau te korfballen. Vervolgens toch met de oude maatjes weer lekker in het derde gaan ballen. Inmiddels zijn we het 4e geworden, maar ik speel nog steeds wekelijks mijn wedstrijdjes.

Samen met mijn vrouw Tanja hebben we twee kindjes van 6 (Seth) en 8 (Alexa). Tanja loopt al vanaf haar 4e bij SDO rondt. Na een mooie korfbalcarrière tot in SDO 1, zette helaas blessureleed een streep door een langer actief korfballeven. Seth en Alexa startten allebei bij Sport en Spel en Alexa speelde vorig seizoen voor het eerst in de F1, wat direct twee kampioenschappen opleverde. Super trots natuurlijk en dit seizoen is ze in de E3 te bewonderen. Seth schipperde nog een beetje tussen Sport en Spel en al dan niet gaan korfballen in de F. In de zaal gaat hij zijn eerste wedstrijdjes spelen in de F2.

Verder ben ik werkzaam als Operations Manager en Projectleider bij een Software integratie bedrijf in Valkenswaard. Na dik 10 jaar veel op de weg te hebben gezeten, ben ik sinds januari dit jaar vaker in Valkenswaard te vinden, wat ook de ruimte en tijd biedt om het voorzitterschap van SDO serieus op te kunnen nemen.

Naast speler heb ik diverse rollen ingevuld tijdens mijn inmiddels 30 jarige korfbal loopbaan bij SDO. Trainer/Coach, Scheidsrechter, Activiteitencommissie, Barmedewerker, PR&Sponsoring, Redactie, Bestuurslid (ActCie & PR/Sponsoring), Kamp- en Jubileumcommissies en nu dus voorzitter.

 Sander Kater - Voorzitter TC - 44 jaar

Hoi, ik ben Sander Kater. 44 jaar, getrouwd met Tamara (SDO 6) en vader van Stan (D1) en Saar (F1).

Ivm mijn studie (ik ben opgegroeid in Elburg) ben ik in 1997 in het zuiden komen wonen en speel sindsdien bij SDO. Eerst een aantal jaren in SDO1 en ben daarna gaan afbouwen in SDO2, SDO3 en nu SDO4.

Als vrijwilliger heb ik in de afgelopen jaren regelmatig een rol gespeeld binnen de SDO-organisatie:
• trainer van diverse A-teams geweest en zelfs (kortstondig) voor SDO 1 (waarmee we klasse behoud veilig stelden)
• STC-lid
• TC-voorzitter
• scheidsrechter
• zaalhuur coördinator

Maar de laatste jaren heb ik dat op een lager pitje moeten zetten ivm mijn werk. Totdat Joeri me afgelopen seizoen vroeg om toch weer nieuw leven te blazen in de TC.

Ik ga mijn uiterste best doen om een verbindende factor te zijn tussen alle technische commissies onderling (en dat zijn er nogal wat) maar ook naar de andere commissies toe. En natuurlijk om de korfbal technische zaken hoog op de agenda van het bestuur te zetten.

Rene du Floo - Voorzitter Facilitaire Zaken - 52 jaar

Mijn naam is Rene du Floo 52 jaar, lid bestuur voor facilitaire zaken en voorzitter clubhuis bestuur

Op mijn 16de bij SDO binnengelopen, nadat ik een periode heb “proberen" te voetballen.
Dat gebeurde uiteindelijk ook bij het korfballen. Het sporten was het net niet voor mij, op tijd stoppen was voor mij een goede keuze. 
De vereniging beviel me goed, dus kijken of ik iets anders kon doen binnen de vereniging. Begonnen in een jeugd bestuur genaamd Jeuc (jeugd commissie).

Ondertussen kwam de discowerkgroep in beeld. Samen met een groep vrienden hebben we dit, zeker in het begin, kunnen opbouwen tot een belangrijk onderdeel binnen de vereniging. 
Maar toen we de muziekstromingen niet meer konden volgen werd het tijd om te stoppen. Dus opzoek naar iets nieuws.

Trouwen met iemand die korfbalt? Ja, logisch/natuurlijk :) 21 jaar verder hebben we 3 dochters van 19, 17 en 13 jaar. 2 ervan korfballen bij SDO. 
Ondertussen gaan werken als vormgever en later als Marketing en Communicatie adviseur. Dus was de PR & Sponsoring commissie misschien een logische keuze. 
Training geven aan jeugd, dat kon er ook bij, waarom niet, de kinderen korfballen toch.

Daarna even genoeg gedaan!!!. Tijdje niks doen. lekker…. Dit heb ik 4 jaar kunnen vol gehouden, en toen moest er gewoon iets gebeuren. Vorig jaar weer begonnen in het clubhuis bestuur, wat uiteindelijk, dit jaar tot het bestuur leidde.

Ik ben blij dat ik iets kan betekenen voor de vereniging die ook veel voor mij heeft gedaan en nu ook voor mijn kinderen. Hopelijk kunnen we in deze bestuursperiode iets moois neerzetten, zodat de vereniging SDO nog lang kan doorgaan.

Rob van der Meulen - Penningmeester - 36 jaar

Mijn naam is Rob van der Meulen, 36 jaar oud en geboren en getogen Veldhovenaar. Op dit moment ben ik sinds een aantal jaren de penningmeester van SDO.

Mijn loopbaan binnen SDO is op 8 jarige leeftijd begonnen, met de paplepel ingegoten door mijn ouders en grootouders die allemaal al bekend waren met het korfbal. Via de Q3, P1, D1 t/m A1 naar Senioren 2 en de laatste jaren het 3e (nu even niets) ben ik door de verschillende leeftijden gegroeid.

Binnen de club heb ik ondertussen al heel veel verschillende rollen ingevuld: speler, trainer, coach, scheidsrechter, toernooi commissie, JTC, jeugdkamp kookstaf, scheidsrechter coördinator, TC en dan nu dus Bestuur, eerst als voorzitter en nu als penningmeester. Ik heb het altijd leuk gevonden om iets naast het spelen zelf te doen bij de club, niet alleen voor mijn eigen plezier, maar ook voor het plezier van anderen.

Begin september ben ik terug gekomen naar Nederland, na een 1.5 jaar durige uitzending naar Amerika voor mijn werk bij ASML in Veldhoven. In de bijna 12 jaar die ik daar werkt heb ik ondertussen verschillende rollen ingevuld van engineer, architect via projectleider nu naar groepsleider.

De komende periode ben ik misschien wel meer bij SDO te vinden als het afgelopen jaar, maar nog steeds zal het beperkt zijn vanwege klussen aan en rondom mijn huis en dat van mijn zusje. Mochten er echter vragen zijn, goede ideeën op het gebied van financiën of wil je me ergens anders over aanspreken, doe dat dan gerust!