• 2016 Veldseizoen
  • 2014 sportenspel
  • 2017 Sponsorkliks

We zijn weer begonnen

Zaterdag 02/09
08:00 Wekker. 1e speelweekend staat voor de boeg. Dochterlief mag als eerst aan de bak.

09:30 F1, E3 en E1 beginnen aan hun wedstrijden. Onder de gelegenheidscoach (papa van Emma) speelt de F1 een hele leuke wedstrijd met veel doelpunten. Leuk om te zien hoe ze het oppikken na de zomervakantie. Helaas nog geen overwinning, maar met het spel dat ze lieten zien gaat die er snel komen. De E3 (F1 van vorig seizoen) trok de lijn van vorig seizoen mooi door. Even wennen aan de grote paal, grotere bal en niet meer verdedigd schieten, maar met de nieuwe coach Esmee werd direct een overwinning geboekt op DSC.
Op het veld ernaast speelt de E1 een zeer spannende wedstrijd tegen Rust Roest, onze concurrent van oudsher en buurman uit Eindhoven. De stand golft op en neer, maar uiteindelijk trekt SDO aan het langste eind met één doelpuntje verschil.

10:30 Start Sport en Spel. Altijd weer even spannend hoeveel kinderen er na de vakantie weer komen op de 1ste training. Zoonlief trainde afgelopen week voor het eerst mee met de F2, maar sluit vandaag toch graag nog even aan bij Sport en Spel. Met 10 kinderen wordt de eerste training afgewerkt. Tikspelletjes, Bowlen met plastic kegels en nog veel meer leuke spelvormen worden enthousiast uitgevoerd door de kids. Leuk om te zien dat er ook weer nieuwe gezichten te verwelkomen waren.

Op het kunstgras start ook de D2 hun eerste wedstrijd. Rodebo/De Maaskanters wordt aan de zegenkar gehangen. D1 komt terug van hun eerste wedstrijd bij NKV, waar een klinkende overwinning wordt behaald.

11:30 Als speler van de club heeft iedereen zo zijn verantwoordelijkheden. Daar hoort ook op zijn tijd het draaien van een bardienstje bij. Afgelopen week is het nieuwe kassasysteem in werking getreden, welke met de intuïtieve display voor iedereen zeer eenvoudig te bedienen is. Op korte termijn zal ook een pinfaciliteit en pasjessysteem beschikbaar komen, maar daar over in een volgende blog meer.

12:00 Wedstrijd van de C3 gaat helaas niet door tegen de nieuwe fusieclub uit Schijndel, KVS’17. Hierdoor een rustig uurtje tijdens de bardienst. Wel de nodige bedrijvigheid in de kantine. WiFi had wat problemen, maar wordt direct gefixt door Ad. Barinrichting wordt even geïnspecteerd. Er moet ruimte worden gemaakt voor het nieuwe koffieapparaat (met bonen J). Komende week  wordt hij geïnstalleerd voor proefperiode van twee weken. Indien we tevreden zijn dan blijft hij, mede dankzij de bijdrage van de club van 50 leden van 2017.

12:30     Onder de bezielende leiding van Jeroen en Britt zet de C1 een sterke wedstrijd neer tegen DSC C2 en wint overtuigend. Door het zonnetje zit iedereen lekker op de houten banken langs het veld. Daardoor blijft de kantinedienst wel een hele rustige samen met Sandra. A2, C2, E2 komen terug van hun uitwedstrijden in Best, Eindhoven en Roermond. De uitslagen zijn close, respectievelijk verlies, gelijk en winst.

13:30 Alexa ziet haar coach winnen met haar team de B2. PSV B1 wordt vakkundig verslagen.

14:00 Bardienst zit er op. Even terug naar huis en even wat boodschappen doen.

15:15 Weer terug op het fietsje richting de club. Als reserve ingeschreven om de wedstrijd van de A1 te fluiten. Aangezien er geen andere club/scheidsrechter op de wedstrijd heeft ingeschreven zijn we als SDO verplicht deze wedstrijd voor onze rekening te nemen. Goed voor ons verplicht aantal te fluiten wedstrijden in ieder geval.

15:45 De B1 wint terecht van ACKC. Warming-up voor het fluiten.
16:00 Eerst fluitsignaal en de vernieuwde A1 start hun eerst competitiewedstrijd. Ondanks de vele mutaties in het team speelt SDO een prima wedstrijd, tegen een op papier sterker geachte tegenstander. SDO houdt lang stand en staat na de rust zelfs een tijd op voorsprong. Helaas is de pijp dan leeg en kan HKC alsnog met de punten aan de haal gaan.

18:00 Kantine wordt afgesloten door Ramon en ik vertrek richting huis. Morgen competitiedag 2.

Uitslagen 2 september

SDO F1 – Winty F1 7-10
SDO E3 – DSC E3 8-4
Ready ’60 – SDO E2 1-2
SDO E1 – Rust Roest E1 8-7
SDO D2 – Rodebo/De Maaskanters D1 8-3
NKV D2 – SDO D1 0-13
PSV C1 – SDO C2 4-4
SDO C1 – DSC C2 10-4
SDO B2 – PSV B1 9-6
SDO B1 – ACKC B1 11-7
DKB A2 – SDO A2 9-8
SDO A1 – HKC A1 10-13

Zondag 3 september
Ochtendje nog even thuis. Even verslagje van de zaterdag en spelletje met de kids. Seth blijft lekker thuis vandaag met moeders. Alexa gaat graag weer mee naar de club. Ze heeft aan Hans ook beloofd om het 2e te komen aanmoedigen.

Bij aankomst moeizame pot voor SDO 3. Halve team op vakantie of geblesseerd. Het gelegenheidsteam kan geen potten breken tegen de ervaren Eibers en gaan er vrij hard af helaas.

Aansluitend het nieuwe SDO 2. Met een gemiddelde leeftijd van net 18+ trakteren ze het inmiddels in grote getalen aanwezige publiek en uitgenodigde sponsoren op een ware thriller. De gehele wedstrijd zit de score dicht bij elkaar en in de laatste minuten kan het alle kanten op. SDO is uiteindelijk koelbloediger in deze beslissende fase en houdt zeer knap de volle winst over tijdens de voor velen vuurdoop in de senioren.

SDO 1 schiet furieus uit de startblokken tegen Zwaluwen en staat na 20 minuten 10-3. SDO blijft geconcentreerd spelen tijdens een af en toe iets te fysieke wedstrijd. SDO komt nooit meer in gevaar en wint afgetekend met 29-20. Tegenvaller is de vinger uit de kom van Tess. Ze gaat zeker een aantal weken uit de running zijn. Geluk bij een ongeluk is het niet gebroken.

SDO 5 kan in de uitwedstrijd in Heeze tegen het urste van Eymerick helaas geen vuist maken en moet een eerste nederlaag incasseren.

En dan nog zelf als afsluiter van het weekend een wedstrijdje ballen in het nieuwe SDO 4. Veel bekende gezichten, maar ook met herintreders Romy en Tine mochten we onze opwachting maken tegen Zwaluwen 3. Reserve 4e klasse was een stapje lager dan vorig seizoen, maar de tegenstander bleek ook een team te zijn dat toch zeker wel een potje kon ballen. Na een snelle achterstand hebben we de hele wedstrijd moeten knokken om terug te komen. Dit lukte één keer, in de laatste minuut. Sander gooide de beslissende strafworp er feilloos in en het eindsignaal was daar.

Douchen en naar huis. Dochter is uitgeput na een weekendje SDO. Hapje eten, zelf nog even terug. Gezelligheid kent geen tijd. #NEDBUL wordt nog gekeken in de kantine. Uiteindelijk sluit ik de kantine na een zonnig en mooi eerste korfbalweekend in dit nieuwe seizoen.

Terug op het fietsje en verslagje afmaken en posten. Morgen bestuursvergadering en op naar weekend twee.

Uw voorzitter
Joeri Bosch

Uitslagen 3 september

Eymerick 1 – SDO 5 12-8
SDO 4 –Zwaluwen 3 20-19
SDO 3 – HKV/Ons Eibernest 4  8-22
SDO 2 – HKV/Ons Eibernest 3 17-16
SDO 1 – Zwaluwen 1 29-20