• 2016 Veldseizoen

Ontwikkelingen trainingsbeleid jeugd: Nieuwe methode Spelenderwijs Verbeteren

Momenteel zijn we bij SDO bezig om een doorgaande lijn te creëren binnen de vereniging op het gebied van training geven. Als club heb je een opleidingsplan, maar het is vaak toch moeilijk vorm te geven. We hebben bij de E en F jeugd een nieuwe methode aangeschaft en zijn deze nu aan het toepassen bij de F en de E jeugd. Met deze methode hebben trainers houvast om vorm te geven aan een training en we gaan als club mee met de ontwikkelingen in het huidige korfbal. Recent zijn ook een aantal trainers van de A, B, C en D teams naar een clinic gegaan om te meer te weten te komen over deze methode en de manier van training geven met deze methode. Zij zijn ook met enthousiaste verhalen teruggekomen van deze clinic. We zijn ook als JTC benieuwd hoe de verdere ervaringen zullen zijn, maar we hopen dat iedereen veel profijt heeft van deze nieuwe ontwikkelingen bij SDO.

Namens de JTC

Annemieke Soede