• 2016 Veldseizoen

"Oh SDO, wat je met me doet..."

"...Trots ben ik in voor- en tegenspoed!" Deze leus is vaak zat te horen bij SDO. Langs het veld, op een toernooi of in de kantine. Even laten horen wat SDO met ons doet. Precies wat ik nu even ga doen. Als coach van de D3 mag dat wel even.

De D3 van SDO(v) heeft net als de rest het zaalseizoen afgesloten. Helaas niet met veel punten, maar wel met behaalde doelen voor ons. Zo werd in de zaal voor het eerst gewonnen en zien we steeds meer doelpunten opkomen! Maar vandaag wil ik me even richten op de laatste zaalwedstrijd.

OEC D1 - SDO(v) D3, half 11 in Helmond. Nadat er één auto verkeerd was gereden, konden Femke en ik niet anders dan ons 'praatje'en het warmlopen beginnen met een half team. Als coach geeft dat geen lekker gevoel voor de wedstrijd zal ik eerlijk zeggen. Daarnaast scoort OEC gemiddeld 10 punten tegen ons in afgelopen wedstrijden en wij gemiddeld 2. We wisten dus dat dit een moeilijke wedstrijd zou worden. als coaches hadden we ons voorgenomen; OEC niet meer dan 10, SDO boven de 3. Dit doel hebben ze gehaald: 10-5 eindigde de wedstrijd. (een uitslag die 7-6 had moeten, jammer scheids...) SDO(v) D3 heeft naar mijn mening laten zien, dat ze kunnen korfballen. De wedstrijd hebben we niet gewonnen, maar de D3 is wel blijven spelen op het niveau van OEC. Ze hebben  de trainingen kunnen verwerken in de wedstrijd, meer punten dan ooit gescoord en sterk samengespeeld. Zo hebben ze twee coaches erg trots gemaakt. Op dit niveau willen we op het veld doorgaan. Succes op het veld? Wordt vervolgd.

Bob Emmen