op . Gepost in Algemeen

De wedstrijden

Je spelerskaart

Anno 2017 zit je spelerskaart in Sportlink opgeslagen. Deze digitale variant wordt gebruikt door je coach om je in de opstelling te plaatsen voor wedstrijden. Hierbij is een pasfoto opgeslagen die je moet inleveren bij aanmelden van je lidmaatschap. De ledenadministrateur zorgt er dan voor dat je foto beschikbaar komt in Sportlink (al dan niet geblokkeerd indien gewenst vanuit privacy overwegingen).

Leeftijdsgroepen

De korfbalbond hanteert verschillende leeftijdsgroepen. Bij het indelen van de competitieteams moet SDO rekening houden met de leeftijden van de spelers en de gemiddelde leeftijd van een team. De verschillende leeftijdsgroepen zijn:

• Welpen - 4 tot 7 jaar

• Pupillen - 7 tot 12 jaar

• Aspiranten - 12 tot 15 jaar

• Junioren - 15 tot 18 jaar

• Senioren - vanaf 18 jaar

De welpen, pupillen, aspiranten en juniorenteams spelen op zaterdag. De senioren spelen meestal op zondag

Het afmelden voor een wedstrijd

Korfbal is een teamsport en daarom heeft een ieder zijn/haar verantwoordelijkheid tegenover het team. Zeg daarom niet te snel af voor een wedstrijd, maar kijk eerst eens of je niet iets kunt regelen. Als je toch onverhoopt niet kunt, zeg dit dan ten minste een week van te voren tegen je coach. Meld je ook minimaal een week van te voren af bij onze wedstrijdsecretaris, zodat die kan zorgen voor een vervanger.

Thuiswedstrijden

Tijdens de zaalcompetitie is de sporthal "De Atalanta" de thuishal van SDO. Ook worden er wel eens wedstrijden gespeeld in sporthal "Den Ekkerman" of sporthal "De Kempen Campus". Dat staat dan altijd vermeld in de Sportlink App en de website van de KNKV

Bij thuiswedstrijden moet je tijdig voor aanvang van de wedstrijd op ons veld aan de Rapportstraat of in de zaal zijn (dit gaat in overleg met de coach). Gedurende de veldcompetitie moet je met je team een veld uitleggen als je niet op het kunstgras speelt en dit na afloop van de wedstrijd natuurlijk ook weer opruimen. Net zoals bij een training moet je vooraf goed warmlopen en na afloop van de wedstrijd een goede cooling-down doen.

Uitwedstrijden

Bij een uitwedstrijd vertrek je vanaf ons clubhuis aan de Rapportstraat. Aan het begin van elke competitie krijg je een rijschema van je coach waarop staat wanneer je ouders voor vervoer naar het veld of de hal van de tegenstanders moeten zorgen. Indien zij niet kunnen rijden, moeten ze zelf voor vervanging zorgen of proberen te ruilen. Ook moet je dit even doorgeven aan de coach, zodat die weet wie er rijden. Veel al gaat die via een team Whatsapp groep

Reserves

Geen enkel team vindt het leuk om incompleet te moeten spelen. Daarom zijn reserves erg belangrijk. Op de bank zitten bij een ander team hoort er nu eenmaal bij, bij het beoefenen van een teamsport. Bovendien kun je er veel van leren. Aarzel dan ook niet wanneer iemand je vraagt om reserve te zijn!