• 2014 zaal
  • 2014 sportenspel
  • 2017 Sponsorkliks

SDO werkt aan zelfvertrouwen voor beslissingsduel

Veldhoven - Met een ruime zege op NKV doet SDO zelfvertrouwen op voor beslissingswedstrijd 27-16.

Omdat Animo op zaterdagavond al had zegeviert, en daarmee op onderling resultaat het kampioenschap naar zich toe trok, stond er voor SDO en NKV niets meer op het spel in dit duel. SDO wilde wel de stijgende lijn van afgelopen weken doortrekken om zo met een boost aan zelfvertrouwen het beslissingsduel om promotie in te gaan.

 

De eerste 10 minuten gaf SDO aanvallend direct gas en verdedigend veel druk op NKV, conform de gemaakte afspraken. SDO liep uit naar een 5-0 voorsprong. Omdat er niets op het spel stond bleef SDO verdedigend veel druk geven en nam het daarmee een ingecalculeert risico. Af en toe ontbrak het in scherpte in het voorverdigen en kwam NKV te makkelijk in de steun. Doordat SDO zelf echter gestaag door bleeft scoren kwam het geen moment in gevaar en mocht met 13-8 gaan rusten. 

In de tweede helft lag de focus van SDO op het maken van 30 doelpunten, helaas bleef de teller steken op 27. "Met deze wedstrijd hebben we laten zien dat we onze dip in de competitie achter ons hebben gelaten. De vakken staan, de verdediging is sterker en aanvallend halen we ook weer ons niveau". Aldus een tevreden coach. 

SDO mag zich deze week gaan voorbereiding op de beslissingswedstrijd om promotie. Tijdens het schrijven van dit stuk zijn locatie en tegenstander nog niet bekend. Houd de website in de gaten, e.e.a zal dinsdag/woensdag bekend zijn. 

SDO 1