• 2014 zaal
  • 2014 sportenspel
  • 2017 Sponsorkliks

Week van de voorzitter (18)

Het was weer eens zo’n werkweek waarvan je denkt ik ben blij als het weekend is. Een beperkt competitieprogramma dit weekend ivm het einde van de carnavalsvakantie, maar wel eentje met veel pluspunten. Zaterdagochtend via de app de activiteiten van dochterlief gevolgd uit Oss.  Na een 4-0 en 5-2 stand boog de E2 deze achterstand om en behaalde uiteindelijk met een 7-7 gelijkspel het eerst puntje van dit zaalseizoen. En dat smaakt natuurlijk naar meer. Helaas kon de E1 vervolgens het niet bolwerken tegen de E1 van DOT. Het ontbreken van een aantal spelers door de vakantie kon helaas niet voldoende opgevangen worden.

Dan in de middag. Op naar Rust Roest. Ik kom halverwege de wedstrijd van de C2 binnen en zie een goed gevulde SDO tribune en een 2-6 voorsprong voor SDO. Ik hoor dat de ploeg toch wel een beetje last heeft van kampioensspanningen en het balletje wil nog niet vaak genoeg vallen. Na een droogte van 15 minuten wordt de korf toch weer gevonden en dan prikken onze toppers er nog 5 bij richting het einde. 2-11 eindstand en het kampioenschap is binnen. Mooi spandoek en kampioenschap prijken inmiddels al op FaceBook. Gefeliciteerd KAMPIOENEN. Zelf aansluitend wedstrijd tussen oudgedienden gefloten van Rust Roest en Tilburg. Een hoop bekende gezichten waar ik vroegen zelf ook menig duel heb uitgevochten. Ploegen laten elkaar lekker spelen en Tilburg is uiteindelijk de betere. 

Dan de zondag. Alle senioren in actie. In de ochtend wint 5 en verliest 6 nipt. Tweede lekker 235 km richting Fryslân. Gelukkig 2 punten mee terug voor nog eens 235 km. Dan met de eigen ploeg zelf richting Roosendaal. In het voorprogramma van het eerste spelen we tegen Keep Fit 2.

Lange tijd gaat de wedstrijd gelijk op tot 12-12. Daarna schiet in de slotfase Denise 4 uit 4 raak en is de wedstrijd beslist en wordt de koppositie van NKV 3 weer overgenomen. En dan het eerste dat de rug diende te rechten na de zware nederlaag tegen Animo. Het laag geklasseerde Keep Fit 1 zou daar de ideale tegenstander voor moeten zijn. Soortgelijk wedstrijdverloop als bij mijn eigen wedstrijd. Korf wordt in het begin te weinig gevonden, maar SDO blijft zich vastbijten in de wedstrijd. Na ook een 12-12 stand wordt in de 2e helft het verschil gemaakt en behaald SDO 2 belangrijke punten, waarmee een beslissingswedstrijd voor promotie naar 2e klasse is veiliggesteld. Indien SDO blijft winnen en Animo nog een misstap zou maken dan kan promotie zelfs nog via het kampioenschap behaald worden. Spanning genoeg de komende weken (maar zet voor de zekerheid zondag 18 maart maar vast in de agenda).

En dan einde van de dag SDO 3 nog in actie bij en tegen DSC 5. In de strijd tegen degradatie scoort SDO er stevig op los en worden twee zeer dure punten behaald. Een flinke opsteker voor dit jonge team.

Spannende laatste paar weken, met name in de senioren.

Tot volgende week

Uw voorzitter
Joeri Bosch

Week 6

DOT (O) E2 - SDO (V) E2   7 – 7
DOT (O) E1 - SDO (V) E1   12 – 4
Rust Roest C1 - SDO (V) C2   2 – 11
Fortuna '68/Steensel 3 - SDO (V) 5   9 – 10
DOT (O) 4 - SDO (V) 6   15 – 13
Mid-Fryslân/Jansma Burdaard 3 - SDO (V) 2   17 – 21
Keep Fit '70 2 - SDO (V) 4   14 – 18
Keep Fit '70 1 - SDO (V) 1   13 – 17
DSC 5 - SDO (V) 3   14 – 22