• 2014 zaal
  • 2014 sportenspel
  • 2017 Sponsorkliks

Dubbel verlies voor SDO in Best

BEST - Na 12 overwinningen op rij moet SDO zijn meerdere erkennen in DKB 24-23. Er werd niet alleen verloren van DKB, ook verloor SDO zijn aanvoerder met een zware blessure.

 SDO hield een kater over aan het treffen met DKB. SDO was bekend met het feit dat DKB onder druk aardig kon scoren en dat was ook nu het geval. Zowel het eerste schot van SDO als van DKB werd door de scheidsrechter nog beoordeeld als verdedigd maar daarna werd deze regel overboord gegooit. SDO zat ogenschijnlijk dichtbij de aanvallers van DKB die ondanks deze druk prima bleven afronden en uitliepen naar een 14-10 ruststand.

 

In de 20e minuut van de eerste helft raakte Ramon Zondag ernstig geblesseerd in een poging de bal binnen de lijnen te houden. Hij kwam ongelukkig terecht op een been en scheurde hierbij zijn binnenste knieband af een MRI zal moeten uitwijzen of de kruisbanden en meniscus schade op hebben gelopen. Hij zal naar waarschijnlijkheid dit seizoen niet meer in actie komen. Groot verlies voor SDO.

In de rust werden de koppies bij SDO opscherp gezet en bekeken waar de kansen lagen. SDO kwam fel uit de startblokkken en wist het gat met DKB te dichten en knokte zichzelf naar een voorsprong. In de eindfase kon het kwartje beide kanten opvallen en viel ditmaal in het voordeel van de formatie uit Best.

"In de eerste helft missen wij een aantal open kansen en dan heeft ons genekt. Het uitvallen van Ramon is een zware domper. Ramon is het type speler die zeker in zo'n wedstrijd het verschil kan maken. We moeten vertrouwen putten uit de 2e helft die we zonder Ramon met 13-10 winnen. Bovendien is de selectie aan heren kan erg sterk en is de functie van Ramon op te vullen." Aldus de coach die kan leven met de verloren wedstrijd.

Komende week speelt SDO thuis tegen PSV, we zullen alle support nodig hebben om deze misstap recht te zetten.

SDO1