• 2014 zaal
  • 2014 sportenspel
  • 2017 Sponsorkliks

In memoriam: Dirk van den Bogert

Dirk van den Bogert overleden

Deze week bereikte ons het droevige bericht dat Dirk van den Bogert op 82-jarige leeftijd is overleden. Dirk woonde al enige jaren in een verzorgingshuis in Eindhoven. Daarvoor woonde hij aan de Parklaan in Veldhoven. Zeker in de eerste periode heeft hij daar samen met zijn geliefde vrouw An nog een aantal heel gelukkige jaren gehad. Toen An steeds meer met haar gezondheid begon te sukkelen begon het leven voor Dirk steeds minder leuk te worden. 

 

Ik heb Dirk, eerst toen hij nog samen met An aan de Parklaan woonde en later, toen hij daar alleen zat, regelmatig opgezocht. Ik heb gezien hoe hij leed, toen An er niet meer was. Toen Dirk naar Eindhoven vertrok, ben ik hem uit het oog verloren. 

Dirk begon zij korfbalcarrière bij Sportlust en is via PSV bij SDO terechtgekomen. Dat heeft onze vereniging geen windeieren gelegd, want hij was een clubman in hart en nieren. Hij was een zeer verdienstelijk korfballer, maar vooral zijn werk als wedstrijdsecretaris was van onschatbare waarde.

Ik heb Dirk diverse jaren in het bestuur meegemaakt en kon heel goed met hem opschieten. Ook het organiseren van toernooien kon je zeer goed aan hem toevertrouwen. 

Verder waren de reizen naar Spanje ook heel geliefd. Menige SDO-er heeft daar hele prettige herinneringen aan en ook die uitstapjes waren bij Dirk in uitstekende handen. SDO is hem veel dank verschuldigd en persoonlijk zal ik altijd met genoegen aan hem terugdenken. 

Mede namens bestuur en leden wens ik zijn familie veel sterkte toe. 

Joop Alferink 

De afscheidsplechtigheid zal plaatsvinden op dinsdag 2 januari om 14:00 in de aula van het crematorium in Heeze (Somerenseweg 120). Samenkomst vanaf 13:30 in de ontvangstruimte, waar mogelijkheid is tot schriftelijk condoleren.